fredag 26 augusti 2011

Malmöfestivalen

Sista dagen. Det blev mycket bluestält ikväll, först Slidin' Slim (bilden), sedan Blue Strangers, och som avslutning på kvällen (och festivalen) blev det Honeysuckle Roses och Gunhild Carling Quartet.
Födan idag bestod av lammburgare och två chokladmousse.
Jag har aldrig varit så mycket på festivalen som jag varit i år, och jag har haft en trevlig vecka.


torsdag 25 augusti 2011

Malmöfestivalen

Idag var det mycket på festivalen: i eftermiddags var jag på Hipp och tittade på en öppen repitition av Prins Charles känsla. Det var småroligt, kanske kan det t o m vara värt att betala pengar för att se föreställningen. Bilden är från repititionen.
Sedan hade jag tänkt lyssna på "tung blues i texasstil", men för mig kändes det mera som teknik än känsla och spelglädje, så jag stannade inte länge.
På kvällen var det en föreställning av ett par som kallade sig Erotica Project på Palladium. De sjöng folkvisor som ofta innehöll ord som (eller synonymer till) knulla, kuk och fitta. Det som gjorde det extra trevligt var att jag dansat till flera av visorna de sjöng.
Som avslutning blev det Liverpool i 60-talstältet. En arbetskamrat som sett dem förra året berättade att han var besviken, men jag tyckte de var bra.
Återigen blev det älgkebab som kvällsmat, samt en chokladmousse till "mellanmål".

onsdag 24 augusti 2011

Malmöfestivalen


Idag hittade jag ingen musik som jag gillade. Jag fick trösta mig med en gourmetburgare...



tisdag 23 augusti 2011

Malmöfestivalen

Efter ett par festivalfria dagar, gav jag mig dit igen.
I swingtältet spelade ett band bra musik, jag skulle kallat det funk, men jag fick bara höra en låt innan de slutade.
I vanlig ordning var den bästa musiken i bluestältet, ikväll stod Pontus Snibbs Rhytm & Blues Revue för underhållningen. Det blev en älgkebab som kvällsmat.


(I söndags hade jag egentligen tänkt åka ner för att lyssna på ståuppare, men jag var tvungen att ta hand om lingonen och det tog hela dagen (och kvällen).)

lördag 20 augusti 2011

Malmöfestivalen



Jag var och kollade på Skånes Dansteater; trodde det skulle vara en uppvisning, men det var mera "prova på själv". Det går att se några från Skånes Dansteater med svart överdel dansa i bakgrunden:






På kvällen blev det lite mat (wokad älg), en stund i bluestältet (Karin Rudefelt & Doctor Blues) samt som avslutning Lasse Berggrensson & Grandfathers i 60-talstältet. Han hade förmågan att få igång publiken; det var lite Allsång på Skansen känsla över konserten. (Bilden är från bluestältet).


Malmöfestivalen

Igår började festivalen. Jag testade en galette som var ätbar men inte jättegod.
Jag hittade ett gäng äldre gentlemän (Double O'Seven) i jazz-tältet som spelade bra musik:
Sedan hittade jag ett gäng något yngre gentlemän (B.P. King and his Blues Boys) i blues-tältet som spelade ännu bättre musik.
Som avslutning tittade jag på en film som var tillräckligt fascinerande för att stanna till den var slut (Nader och Simin - en separation).

Idag är det lingonrensning som gäller fram till i kväll då jag också tänkte åka ner till festivalen.