onsdag 7 december 2011

Nytt företagsnamn


Stegvis övergång till vårt nya namn?

fredag 7 oktober 2011

NHL premiär i Globen


Jag och mina bröder såg Los Angeles Kings vinna över New York Rangers med 3-2 efter sudden death. Matchen kändes lite avslagen i början men blev bättre och bättre hela tiden.
Före matchen dinerade vi med Håkan och Mats på restaurang Imperiet. God mat men viss förbättringspotential i serveringen.

Viggan


Nostalgitripp till mitt barndomshem på Sippvägen i Viggbyholm. Huset jag växte upp i har rivits, nu finns i stället en betongklump där huset stod.

onsdag 5 oktober 2011

På väg till Åland


Nu sitter vi på färjan. Det gungar lite, men även Paula klarar gungandet.

tisdag 4 oktober 2011

På väg till Åland


Kvällsmat på Gyllene Uttern, med Paula och hennes kompis Halina som följer med mig för att gratta Arne och sedan "göra sta'n".

fredag 26 augusti 2011

Malmöfestivalen

Sista dagen. Det blev mycket bluestält ikväll, först Slidin' Slim (bilden), sedan Blue Strangers, och som avslutning på kvällen (och festivalen) blev det Honeysuckle Roses och Gunhild Carling Quartet.
Födan idag bestod av lammburgare och två chokladmousse.
Jag har aldrig varit så mycket på festivalen som jag varit i år, och jag har haft en trevlig vecka.


torsdag 25 augusti 2011

Malmöfestivalen

Idag var det mycket på festivalen: i eftermiddags var jag på Hipp och tittade på en öppen repitition av Prins Charles känsla. Det var småroligt, kanske kan det t o m vara värt att betala pengar för att se föreställningen. Bilden är från repititionen.
Sedan hade jag tänkt lyssna på "tung blues i texasstil", men för mig kändes det mera som teknik än känsla och spelglädje, så jag stannade inte länge.
På kvällen var det en föreställning av ett par som kallade sig Erotica Project på Palladium. De sjöng folkvisor som ofta innehöll ord som (eller synonymer till) knulla, kuk och fitta. Det som gjorde det extra trevligt var att jag dansat till flera av visorna de sjöng.
Som avslutning blev det Liverpool i 60-talstältet. En arbetskamrat som sett dem förra året berättade att han var besviken, men jag tyckte de var bra.
Återigen blev det älgkebab som kvällsmat, samt en chokladmousse till "mellanmål".

onsdag 24 augusti 2011

Malmöfestivalen


Idag hittade jag ingen musik som jag gillade. Jag fick trösta mig med en gourmetburgare...



tisdag 23 augusti 2011

Malmöfestivalen

Efter ett par festivalfria dagar, gav jag mig dit igen.
I swingtältet spelade ett band bra musik, jag skulle kallat det funk, men jag fick bara höra en låt innan de slutade.
I vanlig ordning var den bästa musiken i bluestältet, ikväll stod Pontus Snibbs Rhytm & Blues Revue för underhållningen. Det blev en älgkebab som kvällsmat.


(I söndags hade jag egentligen tänkt åka ner för att lyssna på ståuppare, men jag var tvungen att ta hand om lingonen och det tog hela dagen (och kvällen).)

lördag 20 augusti 2011

Malmöfestivalen



Jag var och kollade på Skånes Dansteater; trodde det skulle vara en uppvisning, men det var mera "prova på själv". Det går att se några från Skånes Dansteater med svart överdel dansa i bakgrunden:






På kvällen blev det lite mat (wokad älg), en stund i bluestältet (Karin Rudefelt & Doctor Blues) samt som avslutning Lasse Berggrensson & Grandfathers i 60-talstältet. Han hade förmågan att få igång publiken; det var lite Allsång på Skansen känsla över konserten. (Bilden är från bluestältet).


Malmöfestivalen

Igår började festivalen. Jag testade en galette som var ätbar men inte jättegod.
Jag hittade ett gäng äldre gentlemän (Double O'Seven) i jazz-tältet som spelade bra musik:
Sedan hittade jag ett gäng något yngre gentlemän (B.P. King and his Blues Boys) i blues-tältet som spelade ännu bättre musik.
Som avslutning tittade jag på en film som var tillräckligt fascinerande för att stanna till den var slut (Nader och Simin - en separation).

Idag är det lingonrensning som gäller fram till i kväll då jag också tänkte åka ner till festivalen.






lördag 30 juli 2011

Malmö-Djurgår'n


Jag hade tänkt se matchen, men fick bara se ca 10 minuter eftersom det fanns något/några rötägg i Djurgårdsklacken som envisades med att avfyra knallskott. Till slut tröttnade domaren och avbröt matchen.

lördag 23 juli 2011

Owes begravning



Kistbärarna (utan kista.


Kistbärarna (med kista).






Förberedelse för att sänka kistan.




.


.




En mycket fin ceremoni och ett bra samkväm efteråt.

onsdag 6 juli 2011

Malmömilen 2011, 18 juni


Så här ser jag ut ungefär halvvägs. Bilden är tagen i Västra hamnen.

söndag 17 april 2011

"Sälen"


Lunch på Löfstad slott på hemvägen, det var länge sedan jag var här. Jag planerar att också besöka Owe.
Bilen är välfylld med Paulas packning för ett halvår i Sälen, min packning för en vecka, plus mina nyinköpta skidor och hennes snowboard. Vi fick båda köpa till bra pris tack vare att hon jobbade där.

lördag 16 april 2011

Sälen


Hälften av bilarna på parkeringsplatsen var Volvo! Enligt Paula kunde det vara så att de som åker till Sälen är Svensson med villa vovve och Volvo. Nu är vi på väg till sta'n där Paula skall stanna ett tag hos sin gamls bästis, Paula fick lov att sluta jobbet i Sälen några veckor tidigare. Jag sover över hos Göte och kör hem i morgon.

torsdag 14 april 2011

Sälen


Idag har Paula och jag varit i Trysil. Härlig dag med strålande sol och några plusgrader. Detta var Paulas första besök i Trysil, trots att hon kunnat åka där hela säsongen med det liftkort hon har! Ikväll kom det ytterligsre en hyresgäst till det hus med åtta lägenheter där jag bor, så nu är jag inte ensam i huset (och kanske får jag också konkurrens om bastun).

tisdag 12 april 2011

Sälen


Lammet och grisen. Fjärde portionen; jag var ganska mätt, så det blev bara en liten portion.
Idag blev det bara någon timmes skidåkning innan det började regna. Det har varit regn eller snöblandat regn hela dagen, nu snöar det. Den korta åkning som dock blev idag var riktigt bra på hårda, välpreparerade backar.

måndag 11 april 2011

Sälen


Här bor jag denna gången; Grå byn i Tandådalen. Inte så mycket snö som synes, men backarna är helt OK. I morse var det sju plusgrader, nu är det 14! Så snön i backarna är väldigt mjuk, jag sliter inte på stålkanterna... Jag klarade t o m att ta mig nerför Väggen med hyfsad stil.

söndag 10 april 2011

Sälen (igen)


På väg. Stannat för en fika på "By the way", vem säger att norrmän inte har humor? Drygt 2 timmar kvar, hitills har resan gått bra.

lördag 29 januari 2011

Sälen


Sista dagens åkning genomförd på ett lugnt sätt i Tandådalen. Sitter och väntar på att Paula skall sluta jobbet, sedan skall vi äta en bit och köra hem till Malmö (om vi orkar). Fint väder sista dagen; några minusgrader och ganska mycket sol.

fredag 28 januari 2011

Pistkarta Trysil


Sälen


Idag kom jag hela vägen till Trysil. Här finns många och långa och härliga backar. Lite alpkänsla, men utan tråkiga transportsträckor. Dock lite dåligt med snö i några av backarna. En aning kallare än igår; 10-15 minusgrader.

torsdag 27 januari 2011

Sälen


Idag startade jag i Östra Tandådalen där Paula jobbar idag (huset t h på bilden). Som synes på bilden finns det inte så mycket annat än lätta backar att åka i här. Mestadels åkte jag i Tandådalen och Hundfjället.

onsdag 26 januari 2011

Sälen


Tandådalen idag. Jag hade egentligen tänkt åka i Trysil, men när jag kom till norska gränsen så hade termometern sjunkit till -30. I Tandådalen var det strålande sol och "bara" 15-20 minusgrader. Bilden visar en av Paula i en av hennes tre arbetsplatser; "stora hyran" i Tandådalen.

tisdag 25 januari 2011

Sälen


Idag åkte jag i Lindvallen, där jag bor. Mitt rum är där skidorna står utanför. Pärlan syns i bakgrunden på parkeringsplatsen som hör till rummet. Det är 5-10 minusgrader och kraftig vind, så det är riktigt kallt. Bara teknikträning idag, det finns inga utmaningar i Lindvallen, inte ens den enda (öppna) svarta backen är svår.

måndag 24 januari 2011

Sälen


Jag åkte på Hundfjället första dagen, runt 0 grader, mulet på förmiddagen, sol och blåst på eftermiddagen. Förmiddagen ägnade jag åt teknikträning i lätta backar (Långbackarna), på eftermiddagen försökte jag tillämpa tekniken i svårare backar, men ingen värre än Worldcupbacken (bilden).

söndag 23 januari 2011

Sälen


På väg, har just övernattat i Jönköping. Detta är packningen som behövs för en person i en vecka,
Nu fikar jag på ett mysigt ställe som heter Oxbrogårdens café. "Bara" ca 20 mil kvar att köra.

lördag 8 januari 2011

Spamalot på Nöjesteatern


En mycket sevärd och underhållande föreställning.