söndag 19 december 2010

Tokyo


Flyget på väg hem var antagligen överbokat, så jag fick åka business class. Allt var dubbelt så mycket; utrymmet i både sidled och längsled, antalet alternativ vid måltiderna, även kvaliteten på maten var mycket bättre och vi hade vita dukar, TV-skärmen var dubbelt så stor. Stolarna kunde ställas alltifrån sittande till sängläge.

Tokyo


Nu sitter jag på tåget (Narita Express) på väg till flygplatsen. Narita Express stannar på stationen där jag bor (och där kontoret ligger), så det är snabbare och säkrare att ta tåget än att ta bussen som går från hotellet. Resan tar en dryg timme med tåg.

lördag 18 december 2010

Tokyo


Många löpare på trottaren runt kejsarens trädgård, det är den som syns i bakgrunden. Jag hörde av mina japanska kollegor att många brukar springa här. Förmodligen var det också ett lopp; många hade nummerlappar. För min egen del blir det ca 4 mils löpning under veckan här i Tokyo, förutsatt att den planerade rundan i kväll blir av. Jag har haft mycket "spring i benen" eftersom vädret har hindrat mig från att springa i Sverige de senaste veckorna.

Tokyo


Ytterligare en vy från kejsarens trädgård.

Tokyo


En annan del av kejsarens trädgård. Lövträden hade "redan" fällt de flesta löven.

Tokyo


En liten del av kejsarens trädgård. Jag gick runt en halvtimme,och då hade jag inte varit ens i alla delar av trädgården där man fick gå.

Tokyo


Protestmarsch i Akihabara, som också kallas "Electric town". Jag har ingen aning om vad marschen gällde,men det verkade som att de protesterade mot något.

fredag 17 december 2010

Tokyo


Julstämning i kontorsbyggnadens entré.

söndag 12 december 2010

Tokyo


Shinjuku. Tågstationen, som ligger vid det här torget, lär vara världens mest trafikerade. När jag var här söndag eftermiddag så var det trångt både på och utanför stationen. Undrar hur det är i rusningstid? Jag är inte tillräckligt nyfiken för att försöka ta reda på det.

söndag 5 december 2010

Christmas Carols på Helsingborgs konderthus


En ganska trevlig upplevelse, men jag uppskattade den senare delen av konserten med kända jullåtar mest.